eTwinning

U Dječjem vrtiću „Vrapčić“ Šenkovec već se dugi niz godina provode različiti eTwinning projekti u kojima sudjeluju djeca i odgojitelji naših vrtićkih skupina. Teme naših projekata su različite, vrlo poučne i zanimljive, kao i aktivnosti koje za vrijeme projekata provodimo. Surađujemo s partnerima iz različitih zemalja, pri čemu naša djeca uče o različitim vrijednostima kao što su tolerancija, poštovanje, briga za sebe i druge i sl.

Dječjem vrtić „Vrapčić“ Šenkovec za pedagošku je 2023./2024. godinu, drugi puta,  dodijeljena oznaka eTwinning škole!

1654258372_etwinning-logohorizontal-cmyk

Pedagoška 2023./2024. godina

Projekt „Vianoce – Božić“ provode odgojiteljice Aleksandra Belec i Mihaela Lisjak sa skupinom „Ptičice“. Cilj je projekta kroz različite aktivnosti djecu upoznati s različitim običajima proslave Božića i izraditi božićne ukrase.

 

Djeca iz skupine „Smajlići“ i odgojiteljice Darinka Rambrot i Snježana Zadravec sudionici su eTwinning projekta „My green planet“ koji je namijenjeni djeci od treće do šeste godine života. Ciljevi projekta su promatranje promjena u prirodi tijekom različitih godišnjih doba, razvijanje ekološke svijesti kod djece, razvijanje kulturne svijesti i međukulturne komunikacije i osjećaja europskog građanstva.

 

Pedagoška 2022./2023. godina

Odgojiteljice Dječjeg vrtića „Vrapčić“ Šenkovec iz skupine „Iskrice“, S. Karadža i R. Benčić, aktivni su članovi eTwinning projekta „Moje zabavne matematičke radionice“ koji je namijenjeni djeci od četvrte do šeste godine života. Tema projekta je matematika kao osnova svih znanosti jer mnoge metode obrazovanja danas uključuju i matematiku kao važan dio životnih kompetencija pojedinca. Ovim projektom ćemo putem zabavnih matematičkih aktivnosti i radionica, kod djece razvijati pozitivan stav prema matematici i utjecati na razvoj matematičkih kompetencija.

 

Projekt „My precious hometown“ provode odgojiteljice Aleksandra Belec i Mihaela Lisjak sa skupinom predškolaca. Cilj je projekta kroz različite aktivnosti djecu upoznati s karakteristikama našeg grada, prenijeti kulturne vrijednosti našeg grada te osigurati interkulturalnu interakciju s djecom i odgojiteljima iz drugih zemalja.

 

Pedagoška 2021./2022. godina

Projekt „Apple day in kindergarten“ provodi se u skupini „Elmeri“ te u njemu sudjeluju djeca i odgojiteljice Elma Polanec i Ksenija Bubek. Cilj je projekta u suradnji s učiteljima  i odgojiteljima iz različitih zemalja osmisliti zajedničke aktivnosti kojima će se potvrditi znanje djece o tradicionalnom voću – jabuci, povodom obilježavanja Svjetskog dana jabuke. U sklopu projekta djeca uče o različitim vrstama jabuka, uče pjesmu o jabuci, stvaraju jabuku crtanjem, slikanjem i drugim tehnikama.

 

Projekt „Planet Earth – out only home“ provodi se u skupini „Iskrice“. U projektu, uz djecu, sudjeluju odgojiteljice Snežana Karadža i Ružica Benčić. Cilj je projekta upoznati naš planet – Zemlju i osvijestiti važnost brige i očuvanja našeg planeta. Suradnjom s drugim ustanovama i različitim aktivnostima djeci se ukazuje na činjenice i navike kojima mogu doprinijeti očuvanju našeg planeta.

 

Projekt „Make your own toy“ provode djeca i odgojiteljice Aleksandra Belec i Mihaela Lisjak iz skupine „Ptičice“. Cilj projekta je osvijestiti djecu o važnosti očuvanja okoliša i kontinuiranog ponovnog iskorištavanja različitih neoblikovanih i otpadnih materijala koji se mogu iskoristiti za izradu različitih predmeta. Tijekom trajanja projekta „Ptičice“ su iz neoblikovanog materijala izradile različite igračke, pritom puno naučile i zabavile se.

 

„Living greenly 2“ projekt je u kojem sudjeluju djeca i odgojiteljice Jasmina Petković i Darinka Rambrot iz skupine „Smajlići“. Projekt se nastavlja na prošlogodišnji projekt „Living greenly“, a cilj je upoznati djecu s važnosti očuvanja okoliša te s različitim navikama kojima možemo doprinjeti očuvanju okoliša. „Smajlići“ su izrađivali ukrasne platnene vrećice, uređivali cvjetnu gredicu u vrtiću, uz još mnogo aktivnostima kojima su učili o „zelenom“ životu.

 

Projekt „The healthier, the better“ sa skupinom „nespavača“ provodi ravnateljica Melita Pergar. Cilj je projekta upoznati djecu sa zdravim navikama, a uz to ih upoznati i s informacijsko-komunikacijskom tehnologijom te radom na istoj.

 

Skip to content