Erasmus+ Akreditacija- učenje i usavršavanje djelatnika Dječjeg vrtića Vrapčić izvan granica RH

Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila je prijavu  Dječjeg vrtića Vrapčić Šenkovec te dodijelila Erasmus akreditaciju u području odgoja i općeg obrazovanja za razdoblje od 2022. do 2027. godine Vrtiću Vrapčić.

Dodijeljena akreditacija omogućit će lakši pristup financiranju ustanove u okviru Ključne aktivnosti 1 (KA1) u novom programskom razdoblju Erasmus+ te će na taj način omogućiti daljnje unaprjeđenje kvalitete obrazovanja i osposobljavanja djelatnika te jačanje europske dimenzije poučavanja i učenja u Vrtiću Vrapčić.
Sve su prijavljene odgojno – obrazovne ustanove trebale predočiti Erasmus plan, odnosno plan aktivnosti unutar Erasmusa kojima će ostvariti ključne potrebe svoje ustanove.

Ciljevi naše ustanove su:

  • Medijska pismenost djece- pripremiti djecu za odgovoran odnos prema medijima, kritičko promišljanje oko onoga što vidimo i čujemo u medijima te voditi računa o vlastitoj sigurnosti na internetu
  • Timski rad- ključna komponenta 21 st. Želimo razviti tim djelatnika koji može otvoreno komunicirati i surađivati, koji će znati kako biti iskreni kritičari i podrška jedni drugima

 

U sklopu Erasmus akreditacije djelatnice Vrtića Melita Pergar i Ksenija Bubek usavršavale su se u Ljubljani (peer choaching) i Barceloni (Social media in classroom).

Svoje spoznaje i iskustva podijelit će sa zaposlenicima DV Vrapčić te ostalim sudionicima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Podijelite novost

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email
Skip to content